Mode

Underkläder för honom & henne 

 

Modet för underkläder växer starkt. Det massmediala påbudet driver köptrenden, inte minst på nätet där fler börjat handla de senaste underklädesplaggen. Märken som H&M, Gina Tricot och Victoria Secrets lanserar löpande sina underklädskollektioner online och gör det lättillgängligt för privatpersoner  att köpa dem precis som om de befann sig i en butik. Låt oss kort titta på några uppslag som kan vara såväl udda som viktiga inslag i underklädesgarderoben både för ”honom” och ”henne”.

För honom – ”mobilsäkra” kalsonger

Det finns medicinska rön som hävdar att det är farligt att förvara mobilen i byxfickan. Strålningen från mobilen påstås bland annat kunna skada spermieproduktionen och leda till att man blir steril. En schweizisk modekedja vid namn Isabodywear menar att de har lösningen på problemet. Genom ett specialtyg med silvertrådar i tyget blockas strålningen från mobilen på ett alldeles utomordentligt sätt. Kalsongerna är av yppersta klass och design och finns i samtliga färger. Förvissa kostar dessa ”superkalsonger” lite mer än ett vanligt boxerpar på H&M eller Zarah. Här kan du hitta mobiler som faktiskt av avger mindre strålning som auktioneras ut billigt om du känner orolig för eventuellt strålning.

För henne – trosor och bh:s

Både på nätet och i de många klädesbutiker lanseras det löpande nya kollektioner från de största modehusen. Underkläder för damer är ett av de snabbast växande segmenten inom kläder menar bland andra e-barometern. Det finns många saker som kan behövas införskaffas till damunderklädesgarderoben, bland dem:

BH – En lätt stoppad t-shirtsbehå är en bra idé, i synnerhet under tunnare tröjor. Du kan matcha färgen med något som helst ligger närmare din hudfärg, annars blir plagget för synligt. Till plagg under fest- och sommarhögtider är axelbandsbehåer det utmärkta valet, helst bör axelbanden de inte vara genomskinliga.

Trosor – Så kallade laserskurna trosor med osydda kanter är perfekt att ha för tunnare kläder.

Något mer vågat – Ikonplagg såsom något mer lyxigt i bh-väg i svart/vitt med diamant/guld-utsmyckning kan vara ett spännande val för att piffa upp sig. Spetsar, snörningar och rosetter gör det alltid lite mer intimt när du är på humör.

 

 

Träningskläder – populärt som aldrig förr! 

Träning och motion har blivit en stark trend i Sverige. Det speglar inte minst av sig i modesvängen, de senaste 3-4 åren har konsumtionen av träningskläder ökat markant i Sverige och i stor utsträckning köper vi våra träningskläder och sportaccessoarer på nätet. Det är väldigt enkelt att shoppa på nätet om man vet vad man vill ha. Med några klick kan man köpa sina varor på några minuter och ha dem i brevlådan inom 1-2 dagar. Vilka träningskläder och sportprylar du är ute efter beror lite på vem du är och i vilka sammanhang du använder dem. Låt oss titta lite närmare på några klädgrupper som passar våra ändamål med träningen.

träningskläder

 

Gymkläder

Träningskläder för styrka och kondition är något som konsumeras flitigt. Det är fortfarande populärt att gå till gymmet idag. Inför gymbesöket köper vi allt från fräcka stretchbyxor, collegetröjor och mjuka träningsbyxor från alla världens kända märken inom sportklädes industrin. Nike, Reebok, Adidas och Puma dominerar fortfarande både herr- och dammodet i stor utsträckning.

Jogging

Till skillnad mot gymkläder, som har höga krav på rörlighet inför alla övningar, är det vanligare med tajtare kläder för jogging. Det viktigaste är att tänka på lågt luftmotstånd och en bra rörlighet som gärna ser till att svett och värme hålls under kontroll.

Allroundplagg och accessoarer

Till de plagg som köps av den bredare majoritet idag hör träningströjor, mjukisbyxor och allehanda sportväskor som man inte nödvändigtvis använder enbart för att sporta. De stora märkeskedjorna säljer egentligen mest av dessa plagg där design och mode spelar en allt högre roll. Fortfarande säljs de gamla klassisk basketskorna med märket Converse, medan Adidas säljer sina tidlösa allroundskor med samma vackra emblem.

 

 

Trendigt men billigt, går det? 

mode inläggsbild

Kläder behöver vi alla, stora som små. Kläder i olika form, färg och stil. Kläder har stor betydelse för oss av många olika anledningar och därför är efterfrågan på kläder alltid hög och då särskilt kläder till ett bra pris. Oavsett syfte med nästa klädinköp är jakten på ett fynd ständigt pågående och det är få som är mer nöjda än de som lyckats hitta något trendigt plagg av god kvalité för en billig penning.

Tid är pengar

Hur gör man då för att uppnå detta? Kan det vara värt mödan att tillbringa massor av tid till att springa in och ut i butik efter butik och jämföra priser och leta reda på nedsatta rea-plagg som ofta bara finns i ett fåtal storlekar och i försvinnande få exemplar? Många verkar tycka det, men visst finns det andra mer effektiva sätt att hitta moderiktiga kvalitetskläder till låga priser. Det gäller bara att veta var man skall leta.

Köpa begagnat

Det senaste decenniet har intresset för vintage och second hand ökat kraftigt, särskilt i storstäderna. I butikskedjor som Myrorna, Emmaus och Erikshjälpen har omsättningarna slagit nya rekord och inte bara kläder inhandlas här till fantastiskt låga priser utan alltifrån kameror och porslin till soffor och vinylskivor. Ökad miljömedvetenheten och ett nostalgiskt intresse för 50-, 60- och 70-talen har bidragit till denna trend och fyndas kan det verkligen.

Kvalité till vrakpriser

Ett annat sätt att fynda kläder, men med bonusen att ingen annan redan använt plagget, är att besöka outletbutiker. Hos oss visas var man kan hitta inte bara märkeskläder utan massor av andra kvalitetsvaror till långt lägre priser än de ordinarie butikspriserna. Här slår man två feta flugor i en smäll – kvalité och kvantitet!

 

Inspirerande kläder leder till ett gym

Oavsett hur mycket fakta och hur många artiklar vi än läser om hur viktigt det är med träning är kan det ändå kännas blytungt att bege sig till gymmet en måndag. Undersökningar i Göteborg har dock visat att nya och härliga träningskläder kan göra susen mot träningsångest. Att uppdatera träningsgarderoben hjälper inte enbart med inspirationen utan ett par nya träningsskor kan avlasta ömma knän och fötter.

Färg och funktion

Självklart är funktion precis lika viktigt som färg när det kommer till träningskläder, därför är det alltid viktigt att uppdatera kläderna regelbundet. Oavsett om man bara tränar en till två gånger i veckan så slits träningskläderna snabbt och kan tappa sina ursprungliga form och funktion. Man bör därför alltid satsa på kvalitet, form och färg när man tränar på gym, detta kan man få hjälp med i närmaste sportbutik om man inte själv är insatt i vilka typer av träningskläder som finns.

Det är vetenskapligt bevisat att härliga färger piggar upp vårt humör lika mycket som riktigt bra musik i lurarna när vi tränar, varför inte satsa på härligt mönstrade och färgglada träningsbyxor som gör övningarna lite roligare. Vill man inte sticka ut på gymmet kan man matcha sina färgglada träningsbyxor med en neutral överdel för en mer nedtonad look.

Funktion är extra viktigt när man ska investera i nya träningsskor, man bör alltid rådfråga personalen i butiken innan man väljer ut ett par. Först och främst så gäller det att veta vilken typ av träning man ska ägna sig åt, skor som är optimerade för löpning kanske inte är lika bra om man ska dansa. Det är även väldigt viktigt att man hittar rätt storlek och att skorna är bekväma.

Nya material

Tekniken går ständigt framåt och idag har träningskläderna allt som oftast en bakomliggande funktion som gör det lättare att just träna, det kan till exempel vara byxor med shaping-funktion. Är man kvinna bör man vara noga med den tränings-bh man väljer, det är viktigt att välja rätt storlek och bra kvalitet, välj gärna härlig färg och låt den synas under träningskläderna för en kaxigare look.

Vill man ha ett stort utbud att välja mellan när man ska köpa träningskläder bör man besöka någon av de många online-butikerna som finns på nätet.

Oavsett vilket märke du väljer på dina träningskläder så vet vi att man kommer långt med lite uppiggande färg!

 

 

Lämna ett svar