Shopping – innovativt och expansivt

Shopping i expansiva städer 

Sveriges tredje största stad är vårt exempel på expansiva shopping städer, har expanderat kraftigt de senaste åren och gått från gammal industri- och arbetarstad till ett självklart mål för alla shopingsugna. Här trängs numera allt från vintagebutiker till stora kedjor och lyxiga butiker.

Den Malmös expanderande fas inleddes med byggandet av köpcentret Entré intill Värnhemstorget, samtidigt planerades en totalrenovering av så väl Caroli Köpcentrum och Triangeln som numera även konkurrerar med Emporia. Ett av stadens mest kända köpcentrum Mobilia inledde samtidigt sin planering av tillbyggnad och renovering av den gamla textilfabriken. Trotts stadens många köpcentrum och shoppingstråk är Mobilia idag fortfarande det enda centret som erbjuder sina kunder gratis parkering. Mobilia har, sin storlek till trots, lyckats fortsätta konkurrera med de stora nybyggda giganterna.

Shoppa loss i Malmöshopping

Malmö har under de senaste åren växt kraftigt och där man förr enbart kunde besöka stora välkända kedjor finns idag en rad lyxiga butiker och chicka vintagebutiker. Staden har antagit sin identitet med bravur och erbjuder idag sina besökare shopping i världsklass. Vad sägs om världskända Mullberry på gågatan eller en lyxig vintagebutik med bortglömda pärlor vid Stortorget?

Shopping när den är som bäst

Emporia erbjuder idag det bästa utbudet när det kommer till shopping i köpcentrum, här finns allt från lyxbutiker till mat och leksaker. Den prisade arkitekturen och fantastiska utsikten gör shoppingen till en riktig upplevelse. Malmö som stad konkurrerar nu med så väl Göteborg som Stockholm när det kommer till shopping, med expansionen av köpcentrum växte även hotellbranschen och restaurangbranschen i en redan restaurangtät stad. En weekend i Malmö innebär med andra ord en god natts sömn, fantastisk mat från världens alla hörn samt shopping i världsklass!

 

Innovativ shopping innovativ shopping

Malmö är en stad som vuxit något enormt de senaste åren. Bortsett från att folkmängden ökat så har Malmö som stad framför allt byggts ut. Utbyggnaden utav Malmö bortsett från bostäder och kommersiella lokaler lett fram till att det bygg flera nya köpcentrum. Detta fenomen har lett till att, om man bortser från det uppenbara att konkurrensen om kunderna hårdnat och att Malmös centrala handel fått sig en törn, nya köpcentrum har varit tvungna att tänka mer innovativt. Det handlar mindre om att ha alla större kända klädes- och matkedjorna tillgängliga utan snarare om att sprida en känsla, ett budskap. Varje nytt köpcentrum i Malmö har en tydlig målgrupp. Givetvis så är alla välkomna men det går inte att missa att de olika köpcentrumen är anpassade för att passa vissa målgrupper bättre än andra. Är det en slump att Mobilia Köpcentruma har gratis parkering och att Emporia inte har det? Svaret på frågan är givetvis Nej. De riktar sig till olika målgrupper och väljer därför att närma sig kunderna på två olika sätt.

Shopping i Malmö är även något som flitigt drar till sig människor från de olika grannkommunerna just för att utbudet är större samt att de olika köpcentrumen tillhandahåller det mesta på ett och samma ställe. Frågan är hur många köpcentrum Malmö klarar av? Det har länge pratats om att köpcentrumen inte är bra för Malmös centrala handel och att stadskärnan utarmas på grund utav dem. Aldrig förr har man sett så många stora lokaler i centrala Malmö gapa tomma. Vad som ligger i framtiden för köpcentrumen och stadskärnan kan man bara sia om. Det som är säkert är att det kommer att förändras.

 

Lämna ett svar